
Ana María
Rivas Velasco
Publications by the researcher in collaboration with Ana María Rivas Velasco (24)
2019
-
Effect of Light Exposure on the Quality and Phenol Content of Commercial Extra Virgin Olive Oil during 12-Month Storage
JAOCS, Journal of the American Oil Chemists' Society, Vol. 96, Núm. 4, pp. 381-389
2016
-
Association of bisphenol A exposure with dietary quality indices in Spanish schoolchildren
Food and Chemical Toxicology, Vol. 94, pp. 25-30
-
Comparison of Mediterranean diet compliance between European and non-European populations in the Mediterranean basin
Appetite, Vol. 107, pp. 521-526
-
Effects of maternal diet and environmental exposure to organochlorine pesticides on newborn weight in Southern Spain
Chemosphere, Vol. 156, pp. 135-142
2015
-
Proposal of a mediterranean diet serving score
PLoS ONE, Vol. 10, Núm. 6
-
Seguimiento de la dieta mediterránea e hidratación de la población española y marroquí
Nutricion Hospitalaria, Vol. 32, Núm. 6, pp. 2749-2756
2014
-
Estimation of the intake of phenol compounds from virgin olive oil of a population from southern Spain
Food Additives and Contaminants - Part A Chemistry, Analysis, Control, Exposure and Risk Assessment, Vol. 31, Núm. 9, pp. 1460-1469
2013
-
Mediterranean diet and bone mineral density in two age groups of women
International Journal of Food Sciences and Nutrition, Vol. 64, Núm. 2, pp. 155-161
2012
-
Asociación entre el índice de calidad antioxidante de la dieta y la densidad mineral ósea en mujeres Españolas
Nutricion Hospitalaria, Vol. 27, Núm. 6, pp. 1886-1893
2010
-
Estudio de los menús escolares servidos en colegios de Granada
Nutricion Hospitalaria, Vol. 25, Núm. 3, pp. 394-399
2009
-
Dietary exposure assessment of pregnant women to bisphenol-A from cans and microwave containers in Southern Spain
Food and Chemical Toxicology, Vol. 47, Núm. 2, pp. 506-510
-
Estimación de la ingesta de fitoestrógenos en población femenina
Nutricion Hospitalaria, Vol. 24, Núm. 4, pp. 445-451
-
Evaluation of the Mediterranean Diet Quality Index (KIDMED) in children and adolescents in Southern Spain
Public Health Nutrition, Vol. 12, Núm. 9, pp. 1408-1412
-
Innovación docente en los Seminarios de la asignatura de Nutrición en la Diplomatura de Nutrición y Dietética
II Jornadas ID+TIC 2008: actas. [Recurso electrónico]
-
Innovación docente en los seminarios de la asignatura de Nutrición en la Diplomatura de Nutrición y Dietética
II Jornadas ID+TIC 2008: actas. [Recurso electrónico]
-
Proposal of a Mediterranean diet index for pregnant women
British Journal of Nutrition, Vol. 102, Núm. 5, pp. 744-749
-
Validación de cuestionarios para el estudio de hábitos alimentarios y masa ósea
Nutricion Hospitalaria, Vol. 24, Núm. 5, pp. 521-528
-
Valoración de la dieta de escolares granadinos e influencia de factores sociales
Nutricion Hospitalaria, Vol. 24, Núm. 2, pp. 193-199
2007
-
Diet quality of young people in southern Spain evaluated by a Mediterranean adaptation of the Diet Quality Index-International (DQI-I)
British Journal of Nutrition, Vol. 98, Núm. 6, pp. 1267-1273
-
Exposure of young men to organochlorine pesticides in Southern Spain
Environmental Research, Vol. 103, Núm. 1, pp. 55-61